Fris en ondeugend speciaalbier met een goed hart

Sint Christoffel die in het gouden zonlicht het Kind veilig over de rivier draagt; dat beeld prijkt bovenop de kathedraal van onze trotse bisschopsstad. Hij is de beschermer van reizigers en inwoners van Roermond, maar ook van alle kinderen. “Eine echte raekel” is Limburgs dialect voor een ondernemend en soms ondeugend kind, met het hart op de juiste plaats.

Blonde Raekel is een ongefilterd, zuiver, licht en ondeugend Saisonbier. De Raekel heeft een alcoholpercentage van 5% en smaakt het best op dagen met een gouden randje.

Steun het goede doel

JCI Roermond bestaat dit jaar 40 jaar. Ondernemend, soms ondeugend maar altijd vanuit een goed hart willen wij bijdragen aan de lokale maatschappij. In ons jubileumjaar brengen wij daarom in beperkte oplage dit unieke speciaalbier uit. JCI Roermond zal de opbrengsten van dit speciaalbier opdragen aan Kidzbase.

Kidzbase zet zich in Noord- en Midden-Limburg in voor kinderen die uit huis geplaatst zijn vanwege een verstoorde thuissituatie. Zij geven circa 200 kinderen in onze regio opnieuw vertrouwen en veiligheid. Kidzbase vergroot zelfredzaamheid, verbetert welzijn en creëert fijne herinneringen door middel van kleinschalige projecten.

Raekel blond kopen

De blonde Raekel is als geschenkpakket verkrijgbaar. Het wordt uitgebracht met 4 speciaalbierglazen met daarop typisch Roermondse uitdrukkingen, samengesteld in samenwerking met Veldeke Remunj. Voor €16,95 krijg je een pakket met 4 flesjes blonde Raekel, 1 speciaalbierglas en 4 bijpassende viltjes.

Deze gelimiteerde oplage is vanaf nu online in de voorverkoop verkrijgbaar. Per 14 september staan de bestellingen klaar.

De glazen zijn niet los verkrijgbaar.